01/12/2020 – Nieuwe sponsor: Unilin

01/12/2020 – Nieuwe sponsor: Unilin

De eerste jaren moest ik mijn sportcarrière combineren met een job en een gezin. Niet altijd evident, en vooral vermoeiend. Ik had continu te kampen met overbelastingblessures aan knie, heup en enkel.

Sinds oktober 2019 mag ik mezelf een professionele sporter noemen. Toen kreeg ik, na 2 medailles op het WK, een fulltime contract bij Sport Vlaanderen. Dat zorgde ervoor dat ik me vanaf dan 100% kon toeleggen op mijn doelen. Met succes: 4 maanden later, eind januari 2020, werd ik wereldkampioen op de individuele achtervolging!

Als paralympische sporter heb ik wel steeds veel steun gekregen van de federatie Parantee-Psylos. Van zodra ik getoond had dat ik potentieel had, zorgden zij voor een professionele trainer, begeleiding op wedstrijden, para-medische begeleiding en wedstrijdkledij.

Materiaal, stages, trainingskledij, verplaatsingskosten, enz. nemen wel nog steeds de grootste hap uit mijn budget. De voorbije jaren heb ik het geluk gehad dat ik veel steun kreeg van familie, vrienden en dorpsgenoten. Via oa. een crowdfunding en een eetfestijn, en sponsoringen van een aantal bedrijven, heb ik voldoende budget kunnen verzamelen om het nodige materiaal en begeleiding te voorzien om de top te bereiken. Af en toe moest ik aan ons spaargeld zitten, maar dat was het waard, vond ik, om mijn droom te bereiken.

Maar zoals men zegt: “de top bereiken is makkelijk, aan de top blijven is het moeilijkste”. Ik moet blijven investeren in topmateriaal, kwalitatieve stages, goede begeleiding, enz. Dus de steun van sponsors is onontbeerlijk.

Ik ben heel blij om te kunnen aankondigen dat ik de komende jaren zal gesteund worden door UNILIN. UNILIN is opgericht door een aantal vlasboeren in West-Vlaanderen, en is ondertussen uitgegroeid tot een wereldspeler in de vloerindustrie, vooral gekend met het merk Quick-Step. UNILIN is veel meer dan alleen Quick-Step en produceert ook onder andere dakelementen, isolatieplaten en meubelpanelen.

Het maakt me trots om deel te kunnen uitmaken van het UNILIN team. Ik hoop dat ik veel mensen kan ontmoeten uit het bedrijf. Het bedrijf UNILIN en ikzelf hebben veel gemeenschappelijke waarden, en we hebben toch vooral de drive en ambitie om de beste te zijn in ons vak.

In “Mark Magazine” verscheen een artikel over onze samenwerking: