04/09/2019 – Voorbereidingen voor het WK

04/09/2019 – Voorbereidingen voor het WK

Van 12 tot 15 september gaan het WK op de weg door in Emmen, Nederland. Het parcours is vlak, en gaat over brede, goede wegen. Dus dit is helemaal op mijn maat, vooral de tijdrit.

Gans de zomer staat dus in het teken van die ene dag, 12 september, de dag van het WK Tijdrijden.

In juni ging ik een week naar Houffalize op stage. In het weekend kon mijn gezin nog mee, tijdens de week was ik er alleen. Het was supergoed weer, dus ik heb heel goed kunnen trainen.

De 2e helft van juli ging ik met het ganse gezin naar de Provence. Het was er snikheet, maar ’tain’tmorgens kon ik steeds goed trainen in een fantastisch mooie omgeving en een gevarieerd parcours: vlak, licht heuvelend of stevig bergop.

Begin augustus stond de 3e wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma in Baie-Comeau, Canada. Ik ging erheen zonder veel ambitie, en ik wilde gewoon ritme opdoen voor het WK. Er zit een stevige klim in het parcours van Baie-Comeau, dus ik dacht dat dit me niet helemaal zou liggen. Maar tegen mijn verwachtingen in, werd ik 3e in de tijdrit. Dit gaf me wel vertrouwen voor de wegrit, maar ik kreeg technisch problemen. Ik trok mijn voorderailleur scheef, en ik verloor meer dan 3 minuten om dit te laten herstellen. Dankzij een sterke achtervolgingsrace eindigde ik uiteindelijk nog 6e op slechts 20″ van de kopgroep.

Ik kon dus met veel vertrouwen terugkeren naar België om de laatste intensieve trainingsweken aan te vatten.

Op zondag 2 september reed ik nog een laatste wedstrijd in België (ik werd 3e algemeen, en 1e in mijn categorie MC2), en op zondag 8/9 vertrek ik naar Nederland.

12 september rond 10u25 staat mijn tijdrit gepland. Ik start als voorlaatste vanwege mijn 1e plaats op de Wereldranglijst, vlak voor de uittredend wereldkampioen Gilmutdinov. Vlak voor mij start de Canadees Chernove (ex-wereldkampioen), dus hij vormt een ideaal mikpunt.

Ik kijk ernaar uit!!!