08/07/2018 – Mijn eerste medailles op een Worldcup

08/07/2018 – Mijn eerste medailles op een Worldcup

Begin juli stond de Worldcup van Emmen (NL) op het programma. Deze Wereldbekerwedstrijd stond volledig in het teken van het WK begin augustus, want pieken voor deze wedstrijd én nog eens pieken naar het WK een maand later, zou moeilijk zijn.

Op vrijdag was de tijdrit. Ik kon voor de eerst keer beroep doen op mijn tijdritfiets. De aanpassing was klaar, en ik had er al een paar weken op kunnen trainen. De 1e en 2e van de tijdrit in Oostende waren er niet in Emmen, dus ik had ambitie om op het podium te staan.
Het parcours lag me wel: vlak, vrij veel wind en een heel lang recht stuk, met op het einde wel nog een technisch gedeelte. We moesten de ronde 2x afleggen, voor in het totaal 16km.
Het resultaat was super: ik werd 2e op 10″ van de winnaar! Mijn eerste podium was een feit!

Podium TT Emmen 2018 (2e) – (C) UCI

2 dagen later werd de wegrit gereden. Ik reed een goede wedstrijd. Ik reed steeds goed vooraan in het peloton. Mijn ploegmaat Diederick Schelfhout werkte uitstekend: hij zette me steeds uit de wind, reed gaten dicht, hield de snelheid hoog in aanloop naar de sprint, enz. Jammer genoeg zat ik net wat ingesloten, op het moment dat de Colombiaan ontsnapte in de laatste ronde. Ik gokte dat we met het peloton het gat nog konden dichtrijden, maar dat lukte niet. Het werd dus een sprint voor de 2e plaats. In aanloop naar het allerlaatste keerpunt op 600m van de meet, zat ik als 1e MC2 in het peloton, maar een Brit kon me nog net voorbijsteken aan het keerpunt. Vervolgens werd de sprint in gang getrokken, maar ik geraakte niet meer voorbij de Brit. Maar ik mag toch supercontent zijn met deze eerste podiumplaats in een wegrit!

 

Podium RR Emmen 2018 (3e) – (C) UCI

Na mijn resultaat in Oostende (6e in tijdrit) en 2 podiumplaatsen in Emmen (2e en 3e), sta ik op de 2e plaats in de ranking voor de Wereldbeker. De Rus Gilmutdinov heeft wel een voorsprong van 40 punten, maar ik ga er toch alles aan doen om in Canada de eindwinst (en een Wereldbekertrui !) binnen te halen!