02/06/2018 – Belgisch Kampioen (weg)

02/06/2018 – Belgisch Kampioen (weg)

Het BK werd voor de 2de keer op rij in Deurne vlakbij het Bosuil-stadion georganiseerd. Maar het parcours was deze keer véél langer, namelijk 4,3km lang.

Ik kon me van bij de start handhaven in de kopgroep, en toen mijn grootste concurrent Guy Van der Meiren na een aantal ronden uiteindelijk moest lossen door de vele tempoversnellingen, wist ik dat de titel binnen handbereik was… ik moest enkel zorgen dat ik niet lekreed of viel.

Halverwege de wedstrijd moest ik zelf ook even lossen, maar na een volle ronde achtervolgen samen met Denny Paesen (MVE), kon ik weer aansluiten in de kopgroep.
Bij de voorlaatste doortocht aan de finish, ontsnapte Lars De Jong (MVE). We probeerden hem terug te pakken, maar hij kon een ronde lang vooropblijven tot aan de finish. Sterk gereden van Lars! In de sprint voor de 2e plaats moest ik logischerwijs de duimen leggen voor Niels Verschaeren (MC5) en Patrick Muylaert (MC4). Maar ik werd toch knap 4e in het algemeen klassement en 1e in de MC2 klasse. De 2e Belgische titel op rij is een feit!!!

(C) Thibaud Thomanne