21/05/2017 – UCI Worldcup Paracycling Oostende

Paracycling Worldcup MC2 Ewoud Vromant time trial Oostende

21/05/2017 – UCI Worldcup Paracycling Oostende

Na een geslaagde eerste wereldbeker in Italië, verwachtte ik veel van de wereldbeker in Oostende. Vrienden en familie zouden erbij zijn, en ik wilde dus niet teleurstellen.
Donderdag 18/05 om 15u30 ging ik als 10e laatste van start in mijn MC2 categorie. Ik hoopte op een 6e plaats, maar ik had niet gerekend op een snellere Japanner en Nederlander. Dus het werd plaats 8, ook een goed resultaat.

Zondag om 9u00 werd de wegrit gereden. De start was net zoals in Italië heel hectisch, en het tempo werd door de MC3’ers al van bij de eerste bocht direct de hoogte in gedreven. De eerste 2 ronden reed ik volledig “à bloc” rond, maar ik kon aanklampen aan het koppeloton. In ronde 3 verbrokkelde het peloton. Ik kwam in een groepje terecht dat reed voor de 4e plaats. We bleven op 1′ hangen van de top 3 en het zou dus uitdraaien op een sprint. Omdat ik nogal weinig vertrouwen had in mijn sprint, sprong ik op 1,5km van de meet weg uit het groepje. Ik maakte meteen een mooi gat, maar op 100m van de finish kwamen ze toch over mij. Ik werd uiteindelijk 7e. Mooi resultaat, maar er zat meer in…