18/06/2022 – 5e Belgische titel in Mol

18/06/2022 – 5e Belgische titel in Mol

Na 2 jaren zonder Belgisch kampioenschap, konden we eindelijk weer strijden voor de driekleur in Mol op 18 juni.
Het was bloedheet, 35°C, dus loodzwaar, ook al duurde de wedstrijd maar 1 uur + 1 ronde.
De mannentandem Jonas en Milan, nam al in de 1e ronde het initiatief en zette zich op kop aan een heel strak tempo. Ik kon vrij vlot volgen in 3e positie van de kopgroep. Halfweg de wedstrijd versnelde de mannentandem, enkel Niels Verschaeren kon volgen. Ik moest de rol lossen, maar ik kon zelf weg demarreren van mijn grootste concurrent Thibaud Thomanne. Ik moest de 2e helft van de wedstrijd wel alleen afwerken, en ik mocht niet stilvallen. Ik kon een voorsprong uitbouwen en vasthouden van ongeveer 30″ op Thibaud, die samen met een C4 renner mij achtervolgde.

Ik eindigde de wedstrijd als 3e, maar wel als 1e in de MC2 categorie en ik word zo opnieuw Belgisch kampioen!

(C) Anneleen Poelman

(C) Anneleen Poelman