16/03/2022 – #TeamEwoud voor de #RoadToParis2024 is compleet

16/03/2022 – #TeamEwoud voor de #RoadToParis2024 is compleet

Vóór Tokio kon ik rekenen op een aantal trouwe sponsors zoals Engie, Unilin, Net IT, Vigo, LM Plus en WaterWipes. Dankzij SportVlaanderen kon ik fulltime toewerken naar Tokio. Doltcini, Bronson, Vayamundo, Sands Beach, Ridley, Cervelo, SRM ben ik heel dankbaar voor hun steun in natura. Ook de federaties Parantee-Psylos en Belgian Paralympic Committee hebben een heel belangrijke rol gespeeld op vlak van paramedische en sportieve ondersteuning. Het is dankzij deze partners dat ik mijn doelen heb kunnen bereiken.

Ook voor de toekomst ben ik een ganse winter op zoek gegaan naar steun. Daarbij kan ik rekenen op 3 pijlers: de federaties, SportVlaanderen en sponsors.

  1. De federaties Parantee-Psylos en Belgian Paralympic Committee zorgen voor paramedische ondersteuning, trainers, media-aandacht, begeleiding op wedstrijden, vergoeding van verplaatsings- en hotelkosten op belangrijke wedstrijden,… Kortom zij zorgen voor “structuur”. Onontbeerlijk dus voor een topsporter.
  2. SportVlaanderen geeft al jarenlang tewerkstellingscontracten aan 1 of meerdere paralympische sporters. Ikzelf kan al sinds eind 2019 rekenen op een fulltime contract, waardoor ik me 100% kan focussen op mijn sportieve doelen. Dankzij dit contract kon ik mijn vorige job opzeggen, en heb ik toch een inkomen. Het grootste verschil is dat ik nu meer rust kan inbouwen en mezelf beter kan verzorgen door bv. betere voeding, stretching, stabilisatie-oefeningen, extra krachttrainingen. Sinds ik dit contract heb, heb ik mijn overbelastingsblessures aan knie, enkel en heup volledig onder controle kunnen houden.
  3. Wielrennen is een hele dure sport, en daarom is een extra financiële steun via sponsors noodzakelijk. Ik rijd in 3 disciplines (piste, weg- en tijdrit), dus hiervoor heb ik al 3 verschillende fietsen nodig. Daarbovenop moeten deze fietsen continu goed onderhouden worden, en moeten er vaak onderdelen vervangen worden. Een bijkomende kost is de aanpassing die moet gebeuren aan mijn fiets zodat ik op 1 been kan rijden, nl. de koker die bevestigd wordt aan de zadelpen. Kledij, sportvoeding, elektronica (vermogen- en hartslagmeters),… nemen een erg grote hap uit mijn budget, en ook de buitenlandse stages zijn duur. De ondersteuning van de federaties is ook niet onbeperkt, dus alle bijkomende ondersteuning op vlak van verplaatsingen, wedstrijden, paramedische steun, enz moet uit eigen zak komen.

Als hoofdsponsor kan ik al sinds 2020 rekenen op Unilin. We hebben elkaar eerder toevallig ontmoet, maar het klikte meteen. Unilin is via het merk QuickStep een vaste waarde geworden in de wielerwereld. Na jarenlange sponsoring van een valide profploeg, vonden ze dat het tijd werd om ook een paralympische renner te steunen. De sponsoring door Unilin is gebaseerd op het principe dat een professionele paralympische wielrenner dezelfde ondersteuning verdient als een valide wielrenner. Een betere vorm van inclusie kan je niet bedenken, dus ik heb uiteraard niet getwijfeld om met Unilin in zee te gaan. De mentaliteit en kernwaarden van het bedrijf zijn me op het lijf geschreven: Passion, Entrepreneurship, Excellence en Respect. Helemaal zoals ik mijn wielercarrière wil aanpakken.

Voor mijn #RoadToParis2024 heb ik nog 2 bijkomende sponsors gevonden: Matton OrthoMedi en Comfortlift Orona. Met deze 2 bedrijven heb ik een persoonlijke band. Matton maakt mijn prothese en zorgt voor mijn rolstoel. Comfortlift plaatste een aantal jaren geleden mijn traplift, en komt nog steeds jaarlijks langs voor het onderhoud. Ik was dus superblij toen ik van hen al heel snel na mijn sponsoraanvraag een positief antwoord krijg.

Doltcini heeft me alweer een nieuwe complete wieleruitrusting geschonken en ook Ridley heeft me korting gegeven bij de aankoop van een nieuwe wegfiets.

Kortom de #RoadToParis is nu echt vertrokken. Samen op weg naar goud!