10/03/2018 – Vooruitblik naar WK Piste

10/03/2018 – Vooruitblik naar WK Piste

We zitten in de laatste rechte lijn naar het WK Piste (of UCI Para-cycling Track World Championships volgens de officiële benaming).
De week van 5/3 was nog een hele zware trainingsweek. De week van 12/3 zal rustiger zijn, maar ik heb toch nog elke dag een training af te werken. Vrijdagochtend 16/3 rond 4 uur vertrekken we dan met de wagen richting Schiphol, om daar een rechtstreeks vliegtuig naar Rio de Janeiro te nemen. We komen ’s avonds aan in het hotel. Er is een tijdsverschil van 4 uur, dus het wordt toch een vrij lange reis (een 20-tal uren).
Ter plaatse wordt er natuurlijk ook nog getraind in aanloop naar de wedstrijden: zaterdag een duurtraining op de weg, vanaf zondag gaan we elke dag een 2-tal uur de piste op.

De WK competitie start op donderdag 22/3 en eindigt op zondag 25/3. Ik zal er deelnemen aan de volgende nummers:
(tijdstip is aangeduid in plaatselijke tijd, er moet 4 uur bijgeteld worden voor de Belgische tijd)
– Do 22/3 11u30: Individuele Achtervolging (3km)
– Do 22/3 19u30: Individuele Achtervolging (3km) – Finale
– Vr 23/3 15u00: Tijdrit (1km)
– Vr 23/3 18u00: Kwalificatie Scratch.
– Zo 25/3 13u30: Finale Scratch

Mijn ambitie is een top 8 plaats in de Individuele Achtervolging. Dat zal niet simpel worden, er zijn 22 inschrijvingen en de volledige wereldtop is aanwezig.

De Tijdrit (1km) is niet mijn specialiteit, dus daar ga ik gewoon voluit en zie ik wel waar ik uitkom. Met de Scratch heb ik nog geen ervaring, dus ook hier is het moeilijk om een doel voorop te stellen. Ik hoop vooral dat ik de kwalificatie overleef en dat ik kan meerijden in de finale op zondag.

Hou de website en mijn facebookpagina in de gaten voor de resultaten.