30/07/2017 – Oost-Vlaamse Na-Tour criteriums 2017

30/07/2017 – Oost-Vlaamse Na-Tour criteriums 2017

Dit jaar werden er 3 na-tour criteriums gereden die deel uitmaakten van het Oost-Vlaamse regelmatigheidscriterium.
Op 24/07 stond ik aan de start, met een 30-tal andere G-wielrenners, in Aalst. Ik was voorzichtig en wilde vooral mijn knie niet forceren. Ik werd 6e in het algemeen klassement, en 1e MC2’er.
2 dagen later op 26/07 was er het criterium in St-Niklaas. De renners uit de snellere categorieën maakten al snel het gat. Ik bleef in een groepje met een vrouwentandem en een MC4 goed rondrijden. We streden voor de 5e plaats, en ik kon het vlot afmaken door te versnellen op 500m van de meet.
Op zondag 30/7 reden we het laatste criterium in Ninove. Het parcours lag nat van bij de opwarming, maar door de wind werden de wegen al snel opgedroogd tijdens de wedstrijd. Ik werd weer 5e in het algemeen klassement. Maar ik was vooral tevreden dat ik, toen ik gedubbeld werd, meerdere ronden de koplopers heb kunnen volgen. In mijn volgende wedstrijd ga ik echt proberen om van bij het begin bij de kopgroep te blijven.
Kris Bosmans (MC3, zilver in Rio 2016) won in St-Niklaas en Ninove, en Patrick Muylaert (MC4) won in Aalst. Door mijn 3 eerste plaatsen in mijn categorie MC2, werd ik eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium in de MC2 klasse, vóór Jasper Balcaen. Op het podium ontving ik een cheque van 125€ van de provincie Oost-Vlaanderen.
Hier vind je de einduitslag van het regelmatigheidscriterium.

Ik heb mijn kledingsponsor VergeSport toch maar mooi in beeld gebracht 😉 !